Investeren in Cybersecurity: enkel voor grote bedrijven?

De meeste mensen zullen wellicht denken dat een security audit iets is voor de grote bedrijven en dat de doorsnee KMO veilig is voor cyberaanvallen. Dit is een vaak voorkomende redeneringsfout! Het zijn net de grote bedrijven die vaak heel veel investeren in cybersecurity en elke dreiging tijdig uitsluiten of beperken.

Het risico verschuift zich dan ook vaak naar de minder goed beveiligde KMO's want die zijn zich in veel gevallen minder bewust van de dreiging die hen boven het hoofd hangt en houden zich bijgevolg ook minder bezig met veiligheid.

Misschien denkt u dat ook uw data niks waard is voor een eventuele hacker maar eigenlijk moet u zich de vraag andersom stellen: wat is uw data waard voor u? Stel dat al uw data morgen verdwijnt, kan u dan uw activiteiten verderzetten? Wat zijn de gevolgen voor uw bedrijf, uw klanten en uw activiteiten?

Ransomware is een van de voorbeelden van aanvallen van buitenaf die vandaag de dag zeer populair zijn. Daarbij wordt alle data geëncrypteerd door een virus en kan de rechtmatige eigenaar pas terug over zijn data beschikken na betaling van een 'ransom' of losgeld. Uw data wordt als het ware gegijzeld.

Middagsessie Veilig omgaan met IT (1u)

Gedurende deze luchtige middagsessie van één uur, wordt er een overzicht geven van veel voorkomende dreigingen en worden uw medewerkers attent gemaakt op mogelijke kwetsbaarheden die vaak onderschat worden. 

De gemakkelijkste weg naar uw data is in veel gevallen via de mensen zelf. Dit wordt ook 'Social engineering' genoemd. Vaak hoef je het maar te vragen. Tijdens deze sessie worden de medewerkers ook op deze gevaren attent gemaakt en wordt er een veilige 'internet-etiquette' aangeleerd. 

De kostprijs voor deze sessie is 50 euro*/medewerker, met een minimum van 350 euro. Voor verplaatsingen buiten West-Vlaanderen wordt er ook een verplaatsingskost aangerekend van 100 euro. Sessies kunnen ook in onze kantoren georganiseerd worden waar er verschillende zalen beschikbaar zijn. (30 pers. max. en 100 pers. max.)  

*alle prijzen zijn exclusief BTW.

Workshop IT risico's tijdig detecteren en uitsluiten (3u)

Gedurende deze workshop wordt er een hands-on demonstratie gegeven van vaak voorkomende aanvallen en worden de deelnemers actief getraind om veilig om te gaan met internet en IT in het algemeen.

Deze workshop is bedoeld als vervolg op de middagsessie waarbij alles meer in detail bekeken wordt. 

Deze workshop duurt 3 uur en er wordt een bijdrage van 150 euro* per werknemer aangerekend met een minimum van 990 euro. Om het haalbaar te houden mogen er maximaal 25 personen inschrijven in één sessie.   

* alle prijzen zijn exclusief BTW.

Security Audit

De meeste mensen zullen wellicht denken dat een security audit iets is voor de zeer grote bedrijven en dat de doorsnee KMO veilig is voor aanvallen maar dit is net een foute veronderstelling. Het zijn net de grote bedrijven die vaak heel veel investeren in cyber-security en elke dreiging tijdig uitsluiten. Het risico verschuift zich dan ook vaak naar de minder goed beveiligde KMO's want die zijn in veel gevallen minder bewust van de dreiging die hen boven het hoofd hangt.

Misschien denkt u dat ook uw data niks waard is voor een eventuele hacker maar eigenlijk moet u zich de volgende vraag stellen: wat is uw data waard voor u? Stel dat al uw data morgen verdwijnt, kan u dan verder uw activiteiten verder zetten? Ransomware is vandaag de dag zeer populair. Daarbij wordt alle data geëncrypteerd door een virus en kan de rechtmatige eigenaar pas terug over zijn data beschikken na betaling van een 'ransom' of losgeld. Uw data wordt als het ware gegijzeld. 

Onze security audits beginnen starten al vanaf 395 eur ecl. BTW en bieden een doeltreffende bescherming tegen de meeste aanvallen van binnen en buitenaf.  

We voeren onder anderen de volgende scans uit: 

  • Fysieke Security
  • Netwerk Security (vast, draadloos, mobiel)
  • Protocols & Services
  • User Security, Social Engineering
  • Data Storage Security
  • Passworden
  • Systeem Administratie, rechten
  • Pentesting
Afhankelijk van de uitgevoerde audit ontvangt u een volledig gedetailleerd rapport met de kwetsbaarheden en actiepunten.

Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte op maat.

Contact

Over Infras

Infras maakt deel uit van D Group BVBA
President Kennedypark 29A1
8500 Kortrijk, België BE0881.976.161
Tel. +32 (0)56 98 08 98
Bank: Belfius Kortrijk CVBA, Doorniksewijk 19, Kortrijk IBAN: BE73 0688 9902 8460 Swift: GKCCBEBB 

Nieuws

Onze Partners

Quick Links

©2019 D Group BVBA. All Rights Reserved. Designed By Cloudfield

Search